Steinach am Brenner - satul central din Valea Wipp-ului!

Micul Steinach am Brenner din Valea Wipp-ului din Tirol se află la aproximativ 20 km sud de Innsbruck. Faimoasa Brennerstrasse trece prin centrul orașului, iar Brennerbahn se oprește la gara Steinacher, ceea ce face ca orașul să fie foarte bine conectat. Datorită localizării sale convenabile, Steinach este de asemenea centrul Văii Wipp-ului. Biserica parohială barocă Sf. Erasmus este cea mai veche clădire din centrul satului. Vilele de la sfârșitul secolului și curtea care a fost cândva lăcașul de vânătoare al împăratului Maximilian merită să fie şi ele vizitate. Iubitorlior de cultură, dar şi celor pasionați de sporturi de iarnă le stau la dispoziţie diverse posibilităţi de petrecere a timpului în Steinach. Zona de schi Bergeralm, practic în pragul ușii este una dintre cele mai mari zone de schi dcu nocturnă din Europa, cu numeroasele pârtii iluminate și pârtia de derdeluş de 5 km.

Pe lângă fantastica arenă de schi, există o mulțime de activități de agrement în Steinach. Vara și iarna sunt posibile plimbări de iarnă și drumeții mai scurte și mai lungi spre pășunile alpine. În zilele gri, familiile pot merge să înoate într-una dintre piscinele interioare sau să facă câteva piruete pe patinoarul mare. De asemenea, se poate juca curling pe patinoarul pe care răsună muzica. În ceea ce privește deliciile culinare, hangii din Steinach servesc delicatese tipice regiunii, cum ar fi Schlutzkrapfen. Găluștele umplute cu spanac sau ciuperci sunt un deliciu culinar și sunt cu adevărat de recomandat. Pentru băuturi și confort seara, puteți merge la localul la modă Papa Chico. Dacă sunteți dispus să călătoriți puțin mai departe, vă puteți bucura și de viața de noapte minunată din metropola din apropiere, Innsbruck.

Freizeit-Arena Bergeralm este un adevărat paradis pentru familii, cu 29 de km de pârtii și o adevărată delicatesă pentru schiorii nocturni. Telegondola Bergalmbahn vă transportă confortabil până la stația de mijloc la 1600 m, unde un restaurant panoramic vă aşteaptă la destindere. Copiii se pot distra la Kinderland, situat chiar în spatele telescaunului dublu Hoher Turm Bergeralm. Pe pârtia de schi pentru copii, covorul magic lung și caruselul de schi cei mici nu se vor plictisi cu siguranță. Din cel mai înalt punct al zonei de schi de pe Nößlachjoch, mai multe pârtii negre și roșii oferă o coborâre provocatoare. De asemenea, o pistă de dificultate medie pentru familii coboară în vale. Temutul „Manni pilory” curge mai departe, mai jos de telegondolă. Această pantă este una dintre cele mai abrupte pârtii îngrijite din Austria și poartă denumirea campionului mondial al Slalomului tirolian din 2009. Panta abruptă are un grad de înclinare de 46 de grade și este o provocare chiar și pentru cei mai experimentaţi. De la pârtii abrupte până la cele cu nocturnă şi Paradisul copiilor - domeniul schiabil chiar are de toate! Această versatilitate a convins pe toată lumea, micul domeniu schiabil fiind desemnat cu sigla Tirolului, care a câștigat zona de schi sigiliul de calitate Tiroler Pistengütesiegel .Aici puteți fi siguri că veți petrece o vacanță variată la schi cu zile lungi pe pârtii.

Wipptal și văile sale sunt un Eldorado pentru schiorii de fond, cu 85 km de pârtii perfect îngrijite. O pistă de mare altitudine de 10 km duce direct de la Steinach până la stația intermediară Bergeralm. La jumătatea drumului, puteți face o pauză la Nößlachhütte. În timpul alunecării, se deschide o priveliște magnifică asupra întregii văi Wipptal. În comunitățile învecinate și în văile laterale, cum ar fi Gschnitz, Vals, Trins și Mühlbachl, există, de asemenea, numeroase trasee frumoase de schi fond, între 3,5 și 18 km. Cele mai lungi două trasee, care pot fi stăpânite și de începători, pornesc din Trins și Gschnitz. Paradisul schiului de fond Gschnitztal a fost distins cu sigiliul de calitate pentru schi de fond.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Parkhotel Matrei, Innsbruck, Austria

Verifica tarife si disponibilitate