Skipass inclus!
Klosters – schi la superlativ!

Klosters se află în Canton Graubünden, la cota 1180 m şi se învecinează direct cu orăşelul plin de viaţă Davos. În comparaţie cu agitaţia de acolo, Klosters are un caracter romantic, idilic, rural. Klosters este plin de tradiţie, cu ale sale case de lemn Walser, care invită turiştii dornici de linişti la relaxare. Nu fără motiv este elegantul sat locul ales pentru petrecerea concediului chiar şi de celebrităţi, precum Regele Charles. De aici aveţi acces direct la distracţie în zăpadă. Instalaţia pe cablu Gotschnabahn vă transportă direct în domeniul Parsenn sau Weissfluhjoch, cu cunoscutele şi îndrăgite pârtii de schi alpine.

În Klosters serile sunt mai liniştite decât în Davos, dar şi aici aveţi posibilităţi să faceţi din noapte zi. La "Gaudy's Graströchni" vi se oferă Après-Ski de primă clasă de la prânz până seara, în timp ce la "Casa Antica" în timpul săptămânii puteţi bea un pahar, iar în weekend puteţi dansa după plac, pe muzica pusă de diverşi DJ. Numeroase restaurante vă aşteaptă cu diferite specialităţi. Cine vrea să mai facă sport şi seara poate profita de iluminaţia artificială de la instalaţia Selfranga, aprinsă de două ori pe săptămână şi de pârtia cu nocturnă. Şi patinoarul artificial este iluminat o dată pe săptămână. Şi pe durata zilei puteţi alege dintre diverse sporturi în afara schiului alpin: patinaj, ice stock - asemănător curling - sau chiar curling. De peisajul înzăpezit vă puteţi bucura cel mai bine la o plimbare romantică cu trăsura!

Skipass-ul "Davos Klosters Mountains" vă aşteaptă să savuraţi plăcerea schiatului pe un total de aproape 275 km de pârtii (incl. rute de schi), în cinci domenii schiabile: Madrisa, Parsenn, Jakobshorn, Rinerhorn, Pischa (excl. Schatzalp). Pârtiile cu diverse grade de dificultate se află la altitudini între 810 şi 2844 m, deservite de 47 de instalaţii pe cablu. Pe deasupra, mai aveţi şi siguranţa de zăpadă datorată altitudinii ridicate, astfel că se poate schia până târziu, în aprilie! Un punct de atracţie este pârtia de 12 km, care porneşte de la Vf. Weissfluh către Küblis, cu diferenţă de nivel de 2034 m. Mai mult, diverse posibilităţi de freeride , pârtii cu nocturnă şi pârtii negre pentru profesionişti vă stau toate la dispoziţie. Şi snowboarder-ii îţi găsesc aici părticica de paradis: în funpark-urile regiunii se desfăşoară regulat competiţii naţionale şi internaţionale. De remarcat este Jakobshorn - de mulţi ani deja mecca snowboarder-ilor - cu super pipe-ul din Bolgen. Dar şi în celelalte domenii schiabile veţi găsi spre exemplu, kicker, rails sau boradcross cu kicker - pentru toate gusturile este câte ceva! Domeniul schiabil Pischa are aproape exclusiv domenii de freeride, fiind astfel unul dintre cele mai mari din Elveţia. De câţiva ani moderna instalaţie pe cablu Pendelbahn a înlocuit prima sparte a instalaţiei Jakobshornbahn. Pe lângă aceasta au fost construite noi clădiri şi la staţiile de vale şi de munte. Confortabilul Pendelbahn are acum o capacitate de 100 persoane, iar transportul este mult mai confortabil. Cca. 20 Wi-Fi Hotspots vă stau la dispoziţie în tot domeniul schiabil, în restaurante montane şi localuri gastronomice. Celor care se scoală de dimineaţă domeniul schiabil Parsenn le pune la dispoziţie posibilitatea să se bucure de răsăritul soarelui pe pârtiile proaspăt preparate, înainte de deschiderea instalaţiilor pe cablu, pentru un început de zi perfect!

Un paradis versatil pentru schi fond îi așteaptă pe sportivii nordici în jurul orașului Klosters. În total, aici sunt disponibili 76 de kilometri de trasee amenajate în mod clasic. Există, de asemenea, 56 km de piste de patinaj. Centrul modern de schi fond din Davos oferă vestiare accesibile publicului, sală de epilare, gastronomie și locuri de parcare. Aproximativ 18,5 km de trasee sunt marcate suplimentar ca fiind trasee speciale pentru câini, astfel încât vă puteți lua prietenii cu patru picioare cu dumneavoastră. Un vis pentru schiorii de fond experimentați este traseul de 24 km de la Davos prin Mühle până la Sertig. Doar cei mai în formă ar trebui să abordeze circuitul de mare altitudine spre Novai și Garfiun. Plăcerea schiului de fond poate fi prelungită seara, pe traseul nocturn iluminat de cca. 2,5 km.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel Sport Klosters, Klosters-Serneus, Elvetia